Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2007

ΝΑ ΞΗΛΩΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΑΦΙΕΔΟΚΑΜΕΡΕΣΝΑ ΞΗΛΩΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΑΦΙΕΔΟΚΑΜΕΡΕΣ


Νοέμβρης 1973 : Χιλιάδες λαού, μαζί με τους φοιτητές έχουν κατακλύσει το κέντρο της Αθήνας, γύρω από το Πολυτεχνείο, διεκδικώντας δημοκρατία, λαϊκή κυριαρχία και εθνική ανεξαρτησία.

Νοέμβρης 2007 : Χιλιάδες λαού και νεολαίας συμμετέχουν στη μεγαλειώδη αντιιμπεριαλιστική πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία, τιμώντας με τον καλύτερο τρόπο την επέτειο του Πολυτεχνείου. 34 χρόνια μετά, στους παραδοσιακούς χαφιέδες έχουν προστεθεί οι χαφιεδοκάμερες ή αλλιώς «κάμερες ρύθμισης της κυκλοφορίας» που «παρεμπιπτόντως» βιντεοσκόπησαν όλη την πορεία. Μόλις πριν λίγες εβδομάδες οι μαθητές είδαν τους αγώνες τους να ποινικοποιούνται από την κυβέρνηση και την «ανεξάρτητη Δικαιοσύνη» και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Σανιδάς παρήγγειλε τη φανερή και επίσημη πια χρήση των καμερών παρακολούθησης στις λαϊκές κινητοποιήσεις.

Η κίνηση αυτή της κυβέρνησης που εντάσσεται στη συνολικότερη, οργανωμένη και κλιμακούμενη προσπάθεια τρομοκράτησης και καταστολής των αγώνων. Επιβεβαιώνεται η θέση μας ότι τα μέτρα αυτά δεν είναι τυχαία ούτε αποσπασματικά.

Πάει πακέτο με τις προληπτικές συλλήψεις, με την προσπάθεια κατάργησης του ασύλου, την απαγόρευση εισόδου συνδικαλιστών σε χώρους δουλειάς, το φακέλωμα με βάση τις συνθήκες Σένγκεν και Προύμ, τον τρομονόμο και τον ευρωτρομονόμο.

Είναι η συνέχεια μετά την καταστολή και τη χρήση χημικών στις φοιτητικές διαδηλώσεις, τα σχέδια για κινητά φράγματα της αστυνομίας στις διαδηλώσεις, για χρήση πλαστικών σφαιρών και χρωμοσφαιρών.

Έρχεται σε μια στιγμή που εντείνεται η σκληρή επίθεση σε όλα τα λαϊκά δικαιώματα, με τις αντιδραστικές αλλαγές στο Ασφαλιστικό, την Παιδεία, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι αυταρχισμός και αντιλαϊκή πολιτκή πάνε χέρι χέρι.

Σταθερό της σύμμαχο η κυβέρνηση σε αυτή την προσπάθεια έχει το ΠΑΣΟΚ, το οποίο, παρά τις κενές περιεχομένου αντιπολιτευτικές κραυγές δε μπορεί να σβήσει τη δική του στάση απέναντι στο λαϊκό κίνημα, που ταυτίστηκε με τη σκληρή καταστολή, τα αγροτοδικεία, τα μαθητοδικεία.

Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ και Ε.Ε. θα λάβουν την καλύτερη απάντηση από τους εργαζομένους και τη νεολαία που με τον αγώνα τους θα οδηγήσουν τα σχέδια τους στο κενό. Το χτύπημα των δημοκρατικών δικαιωμάτων δεν αφορά μόνο τους σημερινούς διαδηλωτές. Στρέφεται ενάντια σε κάθε νέο και εργαζόμενο που είναι θύμα της αντιλαϊκής πολιτικής, που βλέπει καθημερινά τη ζωή του να δυσκολεύει. Προληπτικά θέλουν να μας τρομάξουν για να καθυστερήσουν την οργανωμένη απάντησή μας στην οργανωμένη επίθεση τους.

Η παραίτηση των μελών του ΔΣ της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων αποδεικνύει το μέγεθος της επίθεσης. O λαός και η νεολαία να συνεχίζουν να αγωνίζονται για το δικαίωμα τους στη μόρφωση, τη δουλιά, τη ζωή. Να στείλουν ένα ακόμα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ ότι η τρομοκρατία και ο αυταρχισμός δε θα περάσουν.

ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ Κ.Σ.Η Πανσπουδαστική καταγγέλει το νέο αυτό χτύπημα των δημοκρατικών δικαιωμάτων και χαιρετίζει τους χιλιάδες διαδηλωτές που κατέβηκαν στο δρόμο εκφράζοντας την αντίθεση τους στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, αψηφώντας την τρομοκρατία και καλεί τους φοιτητές να εντείνουν την πάλη τους ενάντια στις αντιεκπαιδευτικές αναδιαρθρώσεις και την περιστολή των λαϊκών ελευθεριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: