Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2007

ΣΤΟΧΟΙ ΠΑΛΗΣ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

· ΚΑΜΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ 36/05. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΙΣΩΣΗ ΤΕΙ - ΚΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ.

· ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ.

· ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ – ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ & ΤΗΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ. ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΦΡΑΓΜΟΥΣ! Καμιά υλοποίηση-μπλοκάρισμα της εφαρμογής του σε κάθε τμήμα-σχολή-ίδρυμα.

-Καμιά περικοπή, άμεση διανομή όλων των απαραίτητων συγγραμμάτων σε κάθε μάθημα.

-Όχι στην κατάργηση της φοιτητικής μέριμνας, στα δάνεια και τις ανταποδοτικές υποτροφίες, στην απλήρωτη εργασία, στην μεταφορά του κόστους σπουδών στις πλάτες των φοιτητών και των οικογενειών τους.

-Να μην καταρτιστεί κανένας αντιδραστικός εσωτερικός κανονισμός.

-Να μην καταρτιστούν 4ετή επιχειρηματικά προγράμματα, όχι στους μάνατζερ – εντολοδόχους των επιχειρήσεων.

-Όχι στις πιστωτικές μονάδες και στον κατακερματισμό των σπουδών, στη μετατροπή του πτυχίου σε πιστοποιητικό. Να μην εφαρμοστούν τα προαπαιτούμενα, οι κύκλοι σπουδών.

-Κανένας περιορισμός του ασύλου, των συλλογικών, συνδικαλιστικών, ακαδημαϊκών ελευθεριών. Κανένας αποχαρακτηρισμός χώρου. Να παραμείνει η ευθύνη για το άσυλο στη Σύγκλητο.

-Όχι στην αποβολή των επί πτυχίω φοιτητών.

-Αντιπαλεύουμε τη μερική απασχόληση, τον ασφυκτικό έλεγχο και την ομηρία καθηγητών κι εργαζόμενων.

· ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 16 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΤΕΙ & ΣΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΨΕΥΤΟ-ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ.

· ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ–ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΣΧΟΛΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ.

· ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ (ΔΟΑΤΑΠ, ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ,ΙΔΒΕ).

· Να μην εφαρμοστούν οι κατευθύνσεις της Μπολόνια.

· ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΤΕΙ ΠΟΥ ΔΙΑΙΩΝΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΕΥΤΟΑΝΩΤΑΤΟΠΟΙΗΣΗ.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

· ΓΕΝΝΑΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ.

· ΔΩΡΕΑΝ ΣΠΟΥΔΕΣ για όλους. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας. Έξω οι εταιρείες απ’τις σχολές!

-Ούτε ευρώγια σίτιση-στέγαση, βιβλία, αναλώσιμα! Δωρεάν συγγράμματα για όλους του σπουδαστές. Σϋγχρονα βιβλία και όχι σημειώσεις. Έκδοση και ανανέωσή τους με κάλυψη των εξόδων από τον κρατικό προϋπολογισμό σε τυπογραφεία των ΤΕΙ και έγκαιρη διανομή με ευθύνη τους. Δωρεάν σίτιση και στέγαση για όλους τους σπουδαστές. Εστιατόρια, κυλικεία στην ευθύνη των ΤΕΙ και όχι ιδιωτών. Άμεση ανέγερση νέων εστιών με χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό. Μέχρι τότε ενοικίαση ξενοδοχείων. Δωρεάν ΠΑΣΟ και δωρεάν μεταφορά στις συγκοινωνίες για όλους τους σπουδαστές. Ανάπτυξη όλων των απαραίτητων υποδομών (Σύγχρονα εργαστήρια, βιβλιοθήκες, αναγνωστήρια και εξοπλισμός).

· ΕΝΙΑΙΑ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ.

Χωρίς αναχρονιστικούς διαχωρισμούς σε πανεπιστημιακή και τεχνολογική εκπαιδευση, χωρίς κατηγοριοποίηση ιδρυμάτων και σχολών. Να αποσαφηνιστούν τα επιστημονικά αντικείμενα.

-Διαμόρφωση σχολών και τμημάτων με βάση την κάλυψη των λαϊκών αναγκών και όχι των αναγκών της αγοράς.

-Με προγράμματα σπουδών ανώτατου χαρακτήρα, που θα παρέχουν ολόπλευρη μόρφωση. Όλη η γνώση και ξη ικανότητα άσκησης επαγγέλματος στο πτυχίο. Πτυχία με αξία για σταθερή δουλιά με δικαιώματα για όλους, χωρίς άλλες προϋποθέσεις.

· ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ για όσα επαγγέλματα δεν απαιτούν επιστημονική ειδίκευση. Κατάργηση των κάθε λογής ιδιωτικών ψευτοιδρυμάτων φτηνής κατάρτησης (ΙΕΚ,ΚΕΣ, ΚΕΚ κτλ).

· Διασφάλιση των σπουδών για τους σπουδαστές των τμημάτων που συγχωνεύονται ή κλείνουν.

· Διδακτικό προσωπικό πλήρους κι αποκλειστικής απασχόλησης με αύξηση των αποδοχών τους. Κατάργηση του θεσμού των εκτάκτων και κάλυψη όλων των κενών με την άμεση πρόσληψη μόνιμου διοικητικού και τεχνικού προσωπικού.

· Ουσιαστική πρακτική άσκηση για όλους στο αντικείμενο των σπουδών με ευθύνη των ΤΕΙ. Πλήρεις μισθοί και ασφάλιση για όλους του ασκούμενους.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΕΡΓΙΑ

· Μόνιμη και σταθερή δουλιά με δικαιώματα για όλους.

-Μισθοί που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες. Καθολική, Δημόσια και Δωρεάν Κοινωνική ασφάλιση. Όχι στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης.

· Μέτρα στήριξης των εργαζόμενων σπουδαστών: Εξάωρη εργασία με αποδοχές Οκτάωρου. Άδεια με αποδοχές την περίοδο των εξεταστικών και δικαίωμα εναλλακτικών μορφών εξέτασης.

· Μέτρα στήριξης των άνεργων πτυχιούχων.

Δυναμώνουμε την κοινή δράση των σπουδαστικών συλλόγων ενάντια στο ΝΟΜΟ ΠΛΑΙΣΙΟ και την πολιτκή αυτή, συντονιζόμαστε με βάση τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων με εκλεγμένους-ορισμένους από αυτές αντιπροσώπους. Καλούμε όλους τους συλλόγους να ορίσουν αντιπροσώπους για το …. ..Πανσπουδαστικό Συνέδριο ώστε να επανασυσταθεί το ΚΣ της EΣΕΕ. Απαιτούμε τη διεξαγωγή Πανσπουδαστικού Συνεδρίου μέσα στο Δεκέμβρη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: