Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2007

"ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ!"

ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗΣ Κ.Σ.


ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟ!

ΔΕN "ΠΙΑΝΟΥΝ" ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟΥ!

Από την αρχή της χρονιάς η κυβέρνηση έχει δείξει την αποφασιστικότητά να προωθήσει τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα και το νόμο πλαίσιο-έκτρωμα. Όλες αυτές οι προσπάθειες συνάντησαν την σφοδρή αντίδραση των φοιτητών και πολλές εμποδίστηκαν από τις μέχρι τώρα κινητοποιήσεις! Παράλληλα μια σειρά από αντιδραστικές ρυθμίσεις είναι στα σκαριά και ήδη συζητιούνται σε κάποια τμήματα ή σε κεντρικό επίπεδο!

Και ενώ όλα αυτά είναι ήδη γεγονός, βρίσκονται μπροστά μας, τα ζούμε ήδη μέσα στις σχολές. Και ενώ κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας θέλουν να χειροτερέψουν την ήδη άθλια κατάσταση προωθώντας αυτά τα αντιδραστικά μέτρα, έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια αποπροσανατολισμού και δημιουργίας αυταπατών στους φοιτητές –με τη συμμετοχή εφημερίδων αλλά και με κινήσεις του ίδιου του νέου Υπουργού- προκειμένου να κρατήσουν στάση αναμονής, να μην συνεχίσουν τον μόνο ελπιδοφόρο για τις σπουδές και τον μέλλον τους δρόμο που δεν είναι άλλος από την μαζική, αγωνιστική, μαχητική απαίτηση ο νόμος-έκτρωμα να μην εφαρμοστεί-να καταργηθεί!

Στα πλαίσια αυτά στην μαζική παράσταση διαμαρτυρίας αντιπροσωπείας των φοιτητικών συλλόγων, για την καταδίκη του νόμου πλαίσιο και της κοινοτικής οδηγίας, ο νέος Υπουργός ζήτησε συνάντηση με τους φοιτητές στην οποία προσπάθησε να πάρει επάνω του το «φτιάξιμο» της μόστρας του νόμου έκτρώμα, να κρύψει με γενικολογίες και «όμορφα» λόγια το αποκρουστικό και αντιδραστικό χαρακτήρα της πολιτικής του ιδίου και της κυβέρνησης.

Δεν «εντυπωσιαστήκαμε» από την κίνηση αυτή του Υπουργού! Ξέρουμε πολύ καλά πως όπως εδώ και δύο χρόνια έχουν προσπαθήσει με ελιγμούς, δικομματικά τερτίπια εντός και εκτός βουλής κ.α να σπείρουν σύγχυση και αποπροσανατολισμό στους φοιτητές έτσι θα συνεχίσουν. Αυτή η κίνηση όμως και τα «όμορφα λόγια» δε σημαίνουν τίποτα για εμάς! Ξέρουνε πολύ καλά και φοβούνται τους αγώνες, τη συνέχισή τους και προσπαθούν και με αυτόν τον τρόπο να διευκολύνουν την προώθηση των αντιδραστικών αλλαγών! Λίγα λεπτά αργότερα η συνάντηση του Υπουργού με τους Πρυτάνεις -ανάμεσά τους και γνωστοί λάτρεις του πανεπιστημίου της αγοράς- με θέμα την υλοποίηση του νόμου έκτρωμα είναι ενδεικτική.

Αυτή η τακτική δεν πρέπει να αποπροσανατολίσει όχι μόνο τους φοιτητές αλλά και και κάθε ελληνική οικογένειά που βιώνει τους ταξικούς φραγμούς, την ακριβοπληρωμένη αμάθεια, το κουρέλιασμα των πτυχίων, την υπονόμευση της επαγγελματικής και εργασιακής προοπτικής! Είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν πως το φοιτητικό κίνημα θα μπει σε λογικές αναμονής…

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!

ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ-ΕΚΤΡΩΜΑ!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΣΠΟΥΔΕΣ, ΟΛΟΠΛΕΥΡΗ ΜΟΡΦΩΣΗ, ΠΤΥΧΙΑ ΜΕ ΑΞΙΑ, ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ!

ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΌΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΝΟΣ «ΨΗΦΙΣΜΕΝΟΥ» ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΘΛΙΒΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ & ΤΗ ΖΩΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: