Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2007

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ για την έναρξη της χρονιάς και τη συνέχιση των αγώνων!

Η χρονιά που έφυγε...ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΠΡΙΝ!

Οι αγώνες μας ήταν και είναι μεγαλειώδεις! ! Γεμίσαμε ασφυκτικά τα αμφιθέατρα και τους δρόμους όλης της Ελλάδας! Είχαμε αντοχή, συνέχεια, πολυμορφία! Η αντιεκπαιδευτική πολιτική ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΕΕ δέχτηκε ισχυρό πλήγμα! Αποκαλύψαμε τα σχέδιά τους να κάνουν τις σχολές μας παραμάγαζα! Χαλάσαμε τα σχέδιά τους για το άρθρο 16, ο νόμος πλαίσιο-έκτρωμα ψηφίστηκε 1,5 χρόνο μετά, καταδικασμένος από την πλατιά πλειοψηφία των φοιτητών και του λαού! Σε πολλές σχολές είχαμε κατακτήσεις (δωρεάν βιβλία, σίτιση, αναλώσιμα)!

Βγήκαμε κερδισμένοι!

Είμαστε πιο ώριμοι & αποφασισμένοι!

Η χρονιά που ξεκινάει...ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ!

Η κυβέρνηση της ΝΔ, χέρι-χέρι με το ΠΑΣΟΚ και μετά την αποδυνάμωσή και των δύο στις εκλογές, τηρεί τις δεσμεύσεις της στους βιομηχάνους (νόμος πλαίσιο. Κατάργηση άρθρου 16, κοινοτική οδηγία που εξισώνει με ΙΕΚ-ΚΕΣ, ν/σ για μεταπτυχιακά, ν/σ για έρευνα). Την ίδια ώρα ετοιμάζει νέο κύμα αντιλαϊκών μέτρων με την κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης, των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της νέας γενιάς! Ταυτόχρονα προσπαθεί να μας ρίξει στάχτη στα μάτια, να μας κοιμίσει, να μας κάνει συνενόχους (βλ. γλυκανάλατες δηλώσεις Στυλιανίδη περί «συνεννόηση», «καλή θέληση» κτλ)! Οι αγώνες μας τους φοβίζουν και γι αυτό ελίσσονται!

Δεν «τσιμπάμε»! ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ από τα δικαιώματά μας!

Καμία αναμονή! Κανένας εφησυχασμός!



ΑΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΕΚΤΡΩΜΑ!
Μπλοκάρουμε την εφαρμογή του σε κάθε τμήμα, σχολή, ίδρυμα!

Ο "ψηφισμένος" νόμος τους, συνθλίβει τα δικαιώματα και το μέλλον μας!

-->Γιατί εντείνει τους ταξικούς φραγμούς, εκτινάσσει το κόστους σπουδών για τους φοιτητές και τις οικογένειές τους. Με δάνεια-φέσια και «υποτροφίες» (με αντάλλαγμα μαύρη εργασία), με περικοπές και κατάργησή των δωρεάν συγγραμμάτων.

-->Γιατί ιδιωτικοποιεί την Ανώτατη Εκπαίδευση. Με manager, επιχειρησιακά προγράμματα, «χορηγούς», αξιολόγηση-κατηγοριοποίηση-υποχρηματοδότηση των σχολών. Γι αυτό περιορίζει το άσυλο και τις συλλογικές ελευθερίες δίνοντας ασυλία στις εταιρείες!

-->Γιατί κουρελιάζει τα πτυχία μας και κατακερματίζει τις σπουδές. Με την εισαγωγή πιστωτικών μονάδων

Στόχος τους οι σπουδές μας, το δικαίωμα στη δουλειά, η ίδια μας η ζωή!

Υλοποιούν πρόθυμα τις αντιλαϊκές συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Μπολόνια και της Λισαβόνα που στόχο έχουν να υποτάξουν την παιδεία στις ανάγκες των πολυεθνικών. Για να αποκομίζουν αμύθητα κέρδη θέλουν να βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη, να παίρνουμε πιστοποιητικά αμάθειας και σκόρπιες γνώσεις αντί για πτυχία με αξία, ώστε να βγαίνουμε φτηνοί και ευέλικτοι απόφοιτοι, εύκολοι στην εκμετάλλευση, στη δουλειά χωρίς δικαιώματα, να είμαστε με σκυμμένα κεφάλια, συνηθισμένοι στην αβεβαιότητα και την εργασιακή περιπλάνηση.

ΕΕ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ σπέρνουν ανέμους...θα θερίσουν θύελλες! Συνεχίζουμε-Δυναμώνουμε τον αγώνα μέσα κι έξω από τις σχολές!

Με φοιτητικό κίνημα μαζικό, διεκδικητικό και συντονισμένο! Με συλλόγους ζωντανούς, με τη ενεργητική συμμετοχή όλων των φοιτητών! Με κοινή δράση και πανελλαδικό συντονισμό! Με πανελλαδική οργάνωση και έκφραση, με την ανασύσταση της ΕΦΕΕ!

ΠΑΜΕ ένα βήμα πιο μπροστά τη συλλογική οργάνωση και δράση!

Με μαζικές ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ σε κάθε ΣΥΛΛΟΓΟ!

Με ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ σε κάθε ΕΤΟΣ και σε κάθε ΤΜΗΜΑ!

Προχωράμε πιο αποφασιστικά σε κοινό βηματισμό και δράση με την εργατική τάξη και όλο το λαό! Μόνο έτσι η πάλη μας μπορεί να γίνει πιο αποτελεσματική και πραγματικά ανατρεπτική!

ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ ΤΗ ΔΑΠ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΣΠ!

Την ΔΑΠ που ως κυβερνητικός υπάλληλος μέσα στις σχολές δηλώνει δικαιωμένη με την ψήφιση του νόμου έκτρωμα. Βρίσκεται πάντα απέναντι στα συμφέροντα και τις ανάγκες των φοιτητών. Έχει συνυπογράφει την επιβολή διδάκτρων, τα δάνεια, την περικοπή συγγραμμάτων, την ισοτίμηση πτυχίων με Bachelor.

Η ΠΑΣΠ ούτε θέλει ούτε μπορεί να διαφωνήσει με την ουσία της πολιτικής αυτής. Χρησιμοποιεί τις αντιΝΔ κορώνες για να αθωώσει και να κρύψει την ολόιδια πολιτική του ΠΑΣΟΚ για το οποίο άλλωστε τα στελέχη τους «μάτωσαν» τα πόδια τους στις πρόσφατες εκλογές.

ΠΡΟΣΠΕΡΝΑΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥ...

Τα ΕΑΑΚ που περιορίζουν τη δυναμική του αγώνα. Με που χωράνε άνετα στην υπάρχουσα κατάσταση («ελεύθερη πρόσβαση», «γενικό πτυχίο»). Αλλά και την τυχοδιαωκτική στάση τους στο κίνημα (υπονομεύοντας το συντονισμό, τη κοινή δράη με τους εργαζομένους κτλ).

Το ΔΙΚΤΥΟ που έδωσε ρεσιτάλ καπηλείας του φοιτητικού κινήματος (που κατά τ’ άλλα το θέλει… «ακηδεμόνευτο») ενώ την ίδια ώρα ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ υπονόμευε τα αιτήματα του αγώνα ζητώντας βελτίωση-τροποποίηση του νόμου (!) όταν όλοι οι φοιτητές απαιτούσαν την απόσυρσή του.


ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ στην ακριβοπληρωμένη αμάθεια!

Ο ΝΟΜΟΣ ΕΚΤΡΩΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ – ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ!

ΟΙ ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ, Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ, Η ΕΞΙΣΩΣΗ ΤΩΝ ΑΕΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΣ, ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ & ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΑΝΩΤΑΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, για ένα πανεπιστήμιο στην υπηρεσία των αναγκών του λαού και των φοιτητών.

- ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΣΙΤΙΣΗ-ΣΤΕΓΑΣΗ-ΒΙΒΛΙΑ-ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ. ΓΕΝΝΑΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ! ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΔΑΚΤΡΩΝ ΣΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ!

- ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΘΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΑΕΙ-ΤΕΙ. Έξω οι εταιρείες από τις σχολές.

- ΟΛΗ Η ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ Η ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΠΤΥΧΙΟ. Ενιαίες προπτυχιακές σπουδές που θα οδηγούν σε επιστημονική ειδίκευση & πτυχίο ισοδύναμο με «Μάστερ». Το πτυχίο να αποτελεί τη μόνη προϋπόθεση για δουλειά στο αντικείμενο σπουδών.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Απαντάμε με παλλαϊκό μέτωπο παιδείας!

Παλεύουμε μαζί με τους εργαζόμενους, τους μαθητές, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, με όλο το λαό για τα δικαιώματά μας στη μόρφωση, τη δουλειά, τη ζω



ΣΥΣΠΕΙΡΣΥΣΠΕΙΡΩΝΟΜΑΣΤΕ στην ΠΡΩΤΟΠΟΡΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ
την Πανσπουδαστική Κ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: